top of page

TERMENI SI CONDITII

Vă rugăm să citiţi cu atenţie aceşti termeni şi condiţii contractuale înainte de a utiliza pagina de internet www.getfree.ro.

 

I. Site.

getfree.ro este un site operat de SC CRISOLDO CO SRL (Compania) cu sediul în Cluj-Napoca, Str. Republicii, Nr 3, Ap 2, Romania. Vă rugăm să notaţi că toată corespondenţa privind Serviciul de Relaţii cu Clienţii va trebui trimisă la această adresă.

 

II. Acceptarea Termenilor şi Condiţiilor

 

 

III. Serviciile www.getfree.ro

Scopul site-ului www.getfree.ro este de a vă ajuta în planificarea sejurului sau a călătoriei dorite prin numeroasele oferte de cazare şi articole de informare din şi despre toată România.

 

IV. Obligaţiile părţilor

Utilizatorul:

Confirmă că are întreaga putere legală sau că este capabil să îşi asume obligaţii legale, având în vedere că prin acceptarea acestor Termeni şi Condiţii, Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate financiară referitor la utilizarea Sistemului.

Se angajează să folosească Sistemul exclusiv pentru rezervarea sau cumpărarea biletelor de cazare si pachetelor turistice, în condiţii legale, evitând orice acţiune rău intenţionată menită să îi aducă (Utilizatorului) foloase necuvenite.

Nu va face rezervări folosind identităţi false sau sa plătească pentru aceste rezervări cu carduri de credit pentru care nu deţine acceptul titularului de a le folosi.

Compania:

Se angajează să ofere servicii la cele mai înalte standarde tuturor Clienţilor ce apelează la serviciile sale, fie prin intermediul site-ului www.getfree.ro, fie prin intermediul Call Center-ului.

Va face tot posibilul pentru a remedia eventualele defecţiuni survenite în cadrul Sistemului în cel mai scurt timp.

Va reprezenta Utilizatorul în relaţia cu hotelierii; totuşi, Utilizatorul va avea dreptul de a contacta direct unitatea de cazare în vederea rezolvării cerinţelor sale, înţelegând că soluţia adoptată este răspunderea sa şi nu implică în nici un fel Compania.

 

V. Informaţiile publicate pe Site

SC CRISOLDO CO SRL oferă prin intermediul www.getfree.ro informaţii cu titlu general, cu scop consultativ. Vă rugăm notaţi că informaţiile publicate pe Site pot fi modificate oricând. 

Textele, imaginile şi facilităţile prezentate sunt oferite de către hoteluri şi preluate de pe site-urile proprii, unităţile de cazare purtând răspunderea pentru veridicitatea datelor.

SC CRISOLDO CO SRL nu garantează că informaţia de pe Site (incluzând, dar fără limitare, tarifele, descrierile sau datele) nu poate avea erori sau lipsuri, dar vom depune tot efortul să corectăm erorile (corectabile) de îndată ce ne sunt aduse la cunoştinţă.

De asemenea, SC CRISOLDO CO SRL nu poate fi făcut responsabil pentru eventualele inadvertenţe apărute pe site şi nu poate fi ţinut răspunzător pentru calitatea serviciilor de cazare şi masă prestate de hoteluri. Orice reclamaţie în acest sens se va depune de către turist direct la recepţie.

 

VI. Obligaţiile utilizatorului

Sunteţi de acord să respectaţi următoarele obligaţii incluzând (fără a se limita):

- responsabilitatea financiară pentru toate tranzacţiile efectuate în contul sau numele Dvs;

- aveţi vârsta peste 18 ani şi capacitatea legală de iniţia acţiuni juridice;

- garantarea veridicităţii datelor furnizate despre Dvs. sau membrii familiei Dvs;

- neutilizarea Site-ului în scopuri speculative, a generării de rezervări false sau frauduloase;

- interzicerea transmiterii materialelor politice, pornografice, rasiste sau a altor materiale care contravin legii;

- obligativitatea de a nu altera, copia, transmite, distribui, vinde, afişa, licenţia sau reproduce conţinutul Site-ului cu excepţia utilizării în scop personal şi necomercial a unei singure copii a informaţiei conţinută în Site.

 

VII. Limitarea răspunderii

Responsabilitatea privind corectitudinea şi acurateţea datelor turiştilor, datelor de contact, cărţilor de credit sau a datelor de facturare utilizate în efectuarea unei rezervări îi revine în totalitate Utilizatorului, Compania neputând fi trasă la răspundere în cazul în care Utilizatorului i se aduce un prejudiciu ca urmare a nerespectării acestei prevederi.

 

Anumite tarife promoţionale disponibile pe site-ul www.getfree.ro sunt supuse anumitor condiţii speciale de rezervare. Această regulă se aplică în special Pachetelor Early Booking ce trebuie rezervate şi achitate integral în avans şi care nu sunt rambursabile.

 

Responsabilitatea privind corectitudinea şi acurateţea datelor pasagerilor, datelor de contact, cărţilor de credit sau a datelor de facturare utilizate în efectuarea unei rezervări îi revine în totalitate Utilizatorului, SC CRISOLDO CO SRL neputând fi trasă la răspundere în cazul în care Utilizatorului i se aduce un prejudiciu ca urmare a nerespectării acestei prevederi.

 

SC CRISOLDO CO SRL nu este direct răspunzătoare şi nu i se pot pretinde despăgubiri în cazul refuzului la îmbarcare pe fondul neprezentării la timp la zbor, conform regulamentelor în vigoare (120 minute în cazul zborurilor externe şi 90 minute în cazul zborurilor interne) sau a unor probleme legate de documentele personale (depăşirea valabilităţii documentului de identitate, lipsa vizei de intrare în ţara de destinaţie sau de escală, paşaport cu interdicţie, viză falsă, lipsa declarațiilor notariale și/sau a cazierului în cazul însoțirii de minori etc.), responsabilităţile cu privire la obţinerea informațiilor referitoare la documentele necesare pentru formalităţile de călătorie precum și a deținerii respectivelor documente la momentul zborului revenindu-i în exclusivitate pasagerului.

 

Unele Companii Aeriene pot cere informaţii suplimentare cu privire la pasager (API) sau înregistrarea pasagerului (check-in) cu 15 zile până la 8 ore înainte de zbor, nerespectarea acestor proceduri putând atrage penalizări din partea liniilor aeriene respectiv refuzul la îmbarcare. SC CRISOLDO CO SRL va lua toate măsurile pentru a informa pasagerul cu privire la aceste proceduri atât înainte de confirmarea biletului cât şi ulterior confirmării, punându-i la dispoziţie mijloacele necesare pentru completarea formularelor cu informaţii suplimentare și nu poate fi trasă la răspundere în cazul în care pasagerul nu completează informaţiile personale corect şi în timp util.

 

Anumite tarife promoţionale disponibile în sistemul de rezervare www.getfree.ro sunt supuse anumitor condiţii speciale de rezervare şi emitere. Această regulă se aplică în special biletelor de avion ce trebuie rezervate şi achitate cu cel puţin 7 şi 14 zile în avans (advanced purchase) sau celor cu emitere obligatorie în termen de maximum 24 de ore sau chiar în ziua efectuării rezervării (instant purchase). Nerespectarea acestor condiţii de rezervare poate influenţa tariful final al biletului. În astfel de condiţii, SC CRISOLDO CO SRL îşi rezervă dreptul de a anula orice rezervare făcută cu exact 7 sau 14 zile înainte de data plecării şi nu îşi asumă responsabilitatea pentru nerespectarea termenului de emitere dat de liniile aeriene, motivat prin depăşirea termenului de cumpărare a biletului specificat în condiţiile tarifare.

 

VIII. Anulări şi modificări

În cazul în care doriţi anularea sau modificarea serviciului rezervat sau achiziţionat (şi Hotelierul permite acest lucru), este responsabilitatea Dvs. de a informa în scris sau telefonic SC CRISOLDO CO SRL despre intenţiile Dvs. În anumite cazuri este posibil să nu puteţi anula/modifica anumite servicii turistice sau va trebui să respectaţi anumite cerinţe pentru aceste acţiuni.

SC CRISOLDO CO SRL sau Hotelierul acceptă toate formele de cereri scrise.

SC CRISOLDO CO SRL sau Hotelierul nu pot anula/modifica serviciul turistic înainte de a primi cererea Dvs. fermă. Puteţi anula rezervarea Dvs. prin intermediul Site-ului în concordanţă cu termenii şi condiţiile Hotelierului.

În eventualitatea modificării unei rezervări (incluzând, dar fără a se limita, anulări, restituiri de sume, schimbări de nume), SC CRISOLDO CO SRL îşi rezervă dreptul de a aplica anumite taxe pentru a acoperi costurile administrative care pot rezulta din această acţiune. Aceste taxe diferă faţă de taxele impuse direct de către Hotelier.

În cazul în care doriți anularea sau modificarea biletului de avion rezervat sau achiziționat (și Furnizorul de Servicii Turistice permite acest lucru), este responsabilitatea turistului de a informa în scris sau telefonic SC CRISOLDO CO SRL despre intențiile dumneavoastră. În anumite cazuri, este posibil să nu se poată anula/modifica biletele de avion sau să trebuiască respectate anumite cerințe pentru aceste acțiuni.

SC CRISOLDO CO SRL sau Furnizorul de Servicii Turistice acceptă toate formele de cereri scrise. SC CRISOLDO CO SRL sau Furnizorul de Servicii Turistice nu pot anula/modifica biletul de avion înainte de a primi cererea fermă din partea turistului. Se poate anula/modifica rezervarea biletului de avion doar în concordanță cu termenii și condițiile Furnizorului de Servicii Turistice.

În eventualitatea modificarii unui bilet de avion (incluzând, dar fără a se limita, anulări, restituiri de sume, schimbări de nume), SC CRISOLDO CO SRL își rezervă dreptul de a aplica anumite taxe pentru a acoperi costurile administrative care pot rezulta din această acțiune. Aceste taxe diferă față de taxele impuse direct de catre Furnizorul de Servicii Turistice.

În caz de forță majoră și nu numai, compania aeriană poate anula sau întârzia zborul, precum și să anuleze rezervarea fără a notifica în prealabil Pasagerul, urmând ca banii să îi fie restituiți pasagerului sau să i se propună noi variante de zbor. În toate aceste cazuri, pasagerul fie va fi informat direct de compania aeriana, fie de către reprezentanții SC CRISOLDO CO SRL.

 

IX. Efectuarea rezervării, metode de plată şi emiterea documentelor de calatorie.

1. Căutare Cazare

Utilizatorul va putea căuta cazare care să îndeplinească criteriile sale, utilizând formularul de căutare, prin alegerea destinaţiei sau direct a hotelului, selectarea perioadei dorite (Sosire – Plecare), a tipului şi numărului de camere dorit şi apăsarea butonului !

De asemenea, Utilizatorul va putea căuta și rezerva bilete de avion. Rezervarea biletelor de avion se poate face online, direct pe site-ul www.getfree.ro sau prin intermediul Call Center-ului. Orice rezervare efectuată pe site sau telefonic prin call center, se supune acceptării prezenților termeni și condiții, precum și condițiilor speciale impuse de companiile aeriene.

Pentru anumite zboruri (low cost, combinații de companii aeriene de linie și low cost, alte combinații de zboruri), rezervările nu se pot confirma pe site. Utilizatorul trebuie să transmită o cerere de rezervare la adresa de e-mail rares.solomon@crisoldotur.ro, cerere ce va fi luatî în analiză de unul din consultanții SC CRISOLDO CO SRL. Aceștia vor transmite în scris oferta ce va include disponibilitatea locurilor și tariful biletelor care se pot confirma la momentul respectiv.

 

2. Completarea unui formular cu datele sale personale. 

 

3. Confirmarea rezervării

Utilizatorul primeşte confirmarea preluării solicitării de rezervare la adresa de e-mail specificată anterior. Confirmarea include: numărul rezervării, informaţii despre hotelul ales, perioada sejurului, costul total al rezervării şi metoda de plată.  

Utilizatorul este obligat să citească şi să accepte acest statut, precum şi să-şi însuşească informaţiile privind condiţiile de plată.

Parcurgerea tuturor paşilor prezentaţi  vor fi obligatorii pentru rezervarea unui sejur online.

Costul total al sejurului este exprimat fie în RON fie în EUR, în funcţie de fiecare hotelier în parte şi  poate include: cazare, masă şi taxele locale.

Confirmarea unei rezervări are loc după verificarea disponibilităţii pentru perioada solicitată de către unul din consultanţii noştri în turism şi blocarea camerei de către unitatea de cazare, pentru maxim 48 de ore.

După primirea solicitării de rezervare, SC CRISOLDO CO SRL poate contacta Clientul în vederea verificării datelor sale personale şi pentru a confirma oferta. Dacă acest contact nu va fi posibil, Compania nu va putea fi trasă la răspundere pentru efectuarea rezervării în condiţiile expuse în rezervare.

 

4. Metode de plată

Pentru a cumpăra un sejur prin intermediul site-ului www.getfree.ro sau prin Call Center-ul SC CRISOLDO CO SRL, Compania pune la dispoziţie şase metode de plată:

- Transfer bancar

- Depunere de numerar la Banca Transilvania

- Plata cash la sediul Crisoldo Tur din Cluj-Napoca sau Hunedoara

- POS

- Card Bancar online

- Tichete de vacanță.

 

Utilizatorul poate alege metoda de plată pe care o preferă în cadrul completării formularului cu datele sale personale înainte de transmiterea cererii de rezervare. 

 

Atunci când se alege opţiunea „Transfer bancar” ca metodă de plată, Utilizatorul se obligă să plătească către SC CRISOLDO CO SRL suma datorată în termen de 48 de ore de la efectuarea rezervării şi să trimită în cel mai scurt timp prin e-mail sau prin fax copia ordinului de plată sau a foii de depunere, respectiv să confirme telefonic trimiterea documentului şi să se asigure că documentul a fost recepţionat într-o formă lizibilă.

Achitarea unui serviciu prin transfer bancar se poate face numai după rezervarea respectivului serviciu, confirmarea tarifului de către Serviciul clienţi şi eliberarea unei Facturi proforme, într-unul din conturile:

Cont RON: RO09BTRL06301202A75577XX

Cont EUR: RO81BTRL06304202A75577XX

 

Transferul trebuie făcut pe numele şi prenumele Utilizatorului sau al turistului şi trebuie să includă numărul Facturii. Lipsa unor menţiuni clare pe ordinul de plată cu privire la numărul Facturii şi numele turistului poate duce la imposibilitatea identificării rezervării, situaţie în care SC CRISOLDO CO SRL nu va putea fi trasă la răspundere pentru neconfirmarea rezervării în timp util. Voucherele pentru rezervarile efectuate prin intermediul transferului bancar sau a plăţilor în numerar vor fi emise de către Companie în ziua în care suma datorată va ajunge în conturile menţionate mai sus.

Comisioanele aferente plăţii prin transfer bancar vor fi suportate în întregime de către plătitor, SC CRISOLDO CO SRL rezervându-şi dreptul de a nu emite Voucherul atâta timp cât întreaga sumă datorată nu se află în conturile de mai sus.

Atenţie! Hotelierii menţin rezervările pentru nu mai mult de 48 de ore de la momentul rezervării dar, în cazul unora, această perioadă se reduce la 24 de ore sau chiar mai puţin, în funcţie de data începerii sejurului. Depăşirea acestui termen presupune anularea rezervării Utilizatorului. Compania nu îşi asumă nicio responsabilitate privind anularea rezervărilor datorată întârzierilor în efectuarea plăţilor către conturile sale.

 

Pentru emiterea biletelor de avion, este necesară achitarea integrală a acestora. În momentul confirmarii telefonice sau în scris de către consultanții haisitu.ro a disponibilității și a tarifului se vor comunica și termenele de plată împuse de companiile aeriene. Pentru rezervările de linie, cele mai multe companii aeriene solicită ca plata biletelor să fie făcută în maxim 24 până la 48 ore, timp în care compania aeriana garantează disponibilitatea locurilor, dar nu și a tarifelor, acestea putându-se modifica oricând până la emitere. Dacă plata nu este efectuată în intervalul comunicat, compania aeriană își rezervă dreptul de a anula biletele automat.

Pentru biletele low cost, nu se pot efectua rezervări fără ca plata să fie înregistrată în conturile SC CRISOLDO CO SRL. Nu se garantează rezervarea locurilor și a tarifelor comunicate în momentul cererii de rezervare. Acestea vor fi garantate doar după ce plata este efectuată și biletele sunt emise.

Între momentul efectuării cererilor de rezervare pe site sau telefonic, momentul achitării biletelor de avion și momentul înregistrării plăților, pot apărea modificări de tarife sau locurile pot să nu mai fie disponibile. În aceste situații, SC CRISOLDO CO SRL va anunța pasagerii cărora le va fi comunicat următorul tarif sau li se vor propune variante noi de zbor care să satisfacă nevoile acestora.

 

5. Factura

Compania va elibera, pentru fiecare rezervare, o factură fiscală, folosind datele de facturare oferite de Utilizator. În cazul în care Utilizatorul nu specifică date de facturare separate, Compania va emite factura pe numele plătitorului.

Factura fiscală se emite în RON, indiferent de moneda în care a fost efectuată rezervarea, cursul aplicat pentru facturare fiind cursul Băncii Naționale a României (BNR) + 2% riscul valutar. 

Factura se trimite, prin e-mail (la adresa de e-mail oferită de Utilizator) .

Conform legilor în vigoare, factura se consideră original fără semnătura şi ştampila Companiei. Totuşi, în cazul în care Utilizatorul doreşte acest lucru, Compania poate trimite prin curierat (pe cheltuiala Utilizatorului) un exemplar semnat şi ştampilat.

 

6. Voucher

SC CRISOLDO CO SRL emite Voucherul după confirmarea efectuării plăţii iar turistul are obligaţia să se prezinte cu documentul la recepţia unităţii de cazare, în lipsa acestuia riscând să nu fie cazat.

 

7. Expediere Vouchere/Bilete electronice

Voucherele/Biletele electronice vor fi trimise automat la adresa de e-mail specificată în cadrul completării formularului cu datele personale înainte de transmiterea cererii de rezervare. Astfel este obligatoriu ca adresa e-mail menţionată în timpul procesului de rezervare să fie validă şi activă, SC CRISOLDO CO SRL neputând fi trasă la răspundere în cazul unui prejudiciu adus turistului deoarece Voucherul/Biletul Electronic nu este primit la timp.

 

8. Expedierea Voucherelor/Biletelor de avion tipărite

La cerere, SC CRISOLDO CO SRL va expedia, pe cheltuiala Utilizatorului, Voucherele/Biletele de avion tipărite în maxim 2 zile lucrătoare.

Biletele vor fi trimise Turistului ca şi “Scrisoare recomandată” la adresa specificată ca adresă de corespondenţă, în cadrul completării formularului cu datele personale înainte de transmiterea cererii de rezervare.

 

 X . Modificarea sau anularea rezervării datorită Unităţilor de Cazare.

Orice informaţie referitoare la posibile schimbări în rezervarea deja efectuată vor fi comunicate de către angajaţii SC CRISOLDO CO SRL fie telefonic, fie la adresa de e-mail specificată  în momentul primirii notificării oficiale de la hotelier.

SC CRISOLDO CO SRL nu îşi va asuma responsabilitatea pentru pierderile survenite în urma unei greve a angajaţilor hotelului, a unor situaţii de forţă majoră (intervenţii guvernamentale, războaie, răpiri, incendii, inundaţii, accidente, furtuni, atacuri teroriste, acţiuni industriale) sau a oricărei situaţii independente de controlului direct al SC CRISOLDO CO SRL ce rezultă în anularea rezervării.

 

XI. Rambursarea costului rezervării

În cazul anulării unei rezervări deja achitate,  prin www.getfree.ro, efectuată la o dată anterioară datei de plecare, turistul trebuie să fie conştient că penalizările rezultate în urma operaţiunii vor fi impuse de hotelier în funcţie de politicile de anulare şi rezervare.

Unele  sejururi achiziţionate în regim promoţional nu permit modificări (cum ar fi pachetele Early Booking, etc) sau rambursarea sumei achitate, nici măcar în cazul anulării la o dată anterioară datei de plecare. Anularea sau neprezentarea înseamnă pierderea sumei totale plătită pentru acest tip de sejur.

 

XII. Reclamaţii

În cazul în care turistul este nemulţumit de serviciile turistice primite, acesta are obligaţia de a întocmi o sesizare în scris, clar si explicit, cu privire la deficienţele constatate la faţa locului, legate de realizarea pachetului de servicii turistice contractat, ce se va transmite prompt atât Companiei, pe adresa biroului SC CRISOLDO CO SRL (Cluj-Napoca, Str. Republicii, Nr 3, Ap 2, România) sau prin e-mail la adresa rares.solomon@crisoldotur.ro cât şi prestatorului de servicii turistice (conducerii hotelului, restaurantului).

Atât Compania cât şi prestatorul de servicii turistice vor acţiona imediat pentru soluţionarea sesizării. În cazul în care sesizarea nu este soluţionată sau este soluţionată parţial, turistul va depune la sediul Companiei o reclamaţie în scris, în termen de maximum 5 zile calendaristice de la încheierea calătoriei, Compania urmând ca, în termen de 5 zile calendaristice, să comunice turistului despăgubirile care i se cuvin.

 

XIII. Securitatea datelor personale

SC CRISOLDO CO SRL respectă în totalitate legislaţia privind securitatea datelor personale ale Utilizatorului şi se angajează să nu înstrăineze aceste date către terţe părţi.

Când utilizează  formularul cu datele personale înainte de transmiterea cererii de rezervare, Utilizatorului i se va cere să introducă anumite informaţii personale, indispensabile pentru confirmarea rezervării şi pentru emiterea corectă a rezervării. De fiecare dată când se transmite o cerere de rezervare, Compania va trebui să trimită către hotelieri informaţii despre: nume, prenume şi în cazul copiilor, date despre vârsta acestora.

Datele personale sunt stocate de către SC CRISOLDO CO SRL într-o bază de date ce este folosită exclusiv intern şi face posibilă analiza, de către Companie, a dorinţelor şi comenzilor Clientului.

 

SC CRISOLDO CO SRL va face tot posibilul ca fiecare Utilizator să aibă acces la produse noi, servicii sau promoţii prezentate pe www.getfree.ro. Prin urmare, Compania îşi rezervă dreptul de a informa Utilizatorul cu privire la campanii promoţionale. Utilizatorul poate opta pentru renunţarea la aceste informaţii, trimiţând un e-mail la adresa rares.solomon@crisoldotur.ro.

În vederea acceptării acestui statut, Utilizatorul confirmă autenticitatea datelor sale personale şi, în acord cu Legea pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date - nr.677 / 2001, este de acord cu stocarea şi procesarea acestor date. Utilizatorul poate, ulterior, verifica şi modifica aceste date.

 

XIV. Dispoziţii finale

SC CRISOLDO CO SRL îşi rezervă dreptul de a anula rezervarea unui Utilizator şi a renunţa la contract, restituind plăţile efectuate (dacă există), fără a justifica o astfel de acţiune.

SC CRISOLDO CO SRL îşi rezervă dreptul de a modifica unilateral Termenii şi condiţiile precum şi statutul companiei. Clientul are obligaţia de a citi Termenii şi condiţiile şi statutul companiei înainte de efectuarea rezervării iar prin acceptarea lor este legat de dispoziţiile valabile la data efectuării rezervării sau a cumpărării sejurului.

În cazul în care anumite aspecte nu sunt reglementate în prezentul Statut, acestea sunt supuse Codului Civil şi legilor române în vigoare.

bottom of page